Σελίδες

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Νέο σήμα της ομάδας ΒΑΝ - Ποιες περιοχές της Στερεάς είναι στο "κόκκινο"


Νέο σήμα της ομάδας ΒΑΝ - Ποιες περιοχές της Στερεάς είναι στο "κόκκινο"
Στις 24 Δεκεμβρίου 2014, ο καθηγητής Φυσικής Παναγιώτης Βαρώτσος και η ομάδα του κατέγραψαν από τον σταθμό της Κερατέας προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου για την κεντρική Ελλάδα.

Συνεχίζοντας η ερευνητική ομάδα τα πειράματά της που αφορούν στην πρόγνωση των σεισμών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα και τα δεδομένα από τον σταθμό ΒΑΝ.

Με βάση την επιστημονική μελέτη του καθηγητή κ. Βαρώτσου, η οποία εστάλη προς δημοσίευση στο Πανεπιστήμιο Cornell, επιβεβαιώνονται ενδείξεις ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από τον σταθμό της Κερατέας που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.
Η έκθεση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου στις 16 Ιανουαρίου του 2015.


Το θέμα δημοσιοποιεί το zougla.gr, με αφορμή ερώτηση αναγνώστη της εφημερίδας μας στον δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παραθέτουμε την ερώτηση που εστάλη στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ του zougla.gr και την απάντηση του δρ Γεράσιμου Χουλιάρα:

Ερώτηση: 
Κύριε Χουλιάρα, κυκλοφορούν φήμες για νέα σήματα ΒΑΝ. Προσπάθησα να βρω τη σχετική δημοσίευση στο Πανεπιστήμιο Cornell αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Απάντηση:

Τα πιο πρόσφατα προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου καταγράφηκαν στις 24 Δεκεμβρίου, 2014 στον σταθμό της Κερατέας που λειτουργεί η επιστημονική ομάδα ΒΑΝ. 
Τα πιο πρόσφατα προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου
Τα πιο πρόσφατα προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου
Με αφετηρία τη συγκεκριμένη ανωμαλία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου η επιστημονική ομάδα ΒΑΝ παρακολουθεί τη σεισμικότητα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδος.
 
Στο μικροσκόπιο της ομάδας ΒΑΝ και των σειμολόγων η συγκεκριμένη περιοχή που περικλείεται στο κόκκινο τετράγωνο
Στο μικροσκόπιο της ομάδας ΒΑΝ και των σειμολόγων η συγκεκριμένη περιοχή που περικλείεται στο κόκκινο τετράγωνο
 
Τη συγκεκριμένη δημοσίευση, που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2015, μπορείτε να τη δείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://arxiv.org/pdf/1301.7634v8.pdf
 
Μέρος της επιστημονικής μελέτης του κ. Βαρώτσου
Μέρος της επιστημονικής μελέτης του κ. Βαρώτσου

Να σημειωθεί ότι έχουν επαληθευτεί οι επιστημονικές μελέτες του κ. Βαρώτσου, βάσει των προσεισμικών σημάτων, όπως για παράδειγμα η έρευνα που είχε δημοσιεύσει στο Πανεπιστήμιο Cornell στις 13 Ιουνίου του 2013, λίγους μήνες πριν από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στη Φθιώτιδα. Στην επιστημονική μελέτη καταγράφονταν οι ενδείξεις ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από τον σταθμό του Γοργοπoτάμου στη Λαμία για επικείμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος και η ομάδα του, όταν κάνουν ανακοινώσεις στο Πανεπιστήμιο Cornell, έχουν σήματα ηλεκτρομαγνητικά για αναμενόμενα σεισμικά γεγονότα άνω των 6 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου