Σελίδες

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Πάσχα στό Δαδί.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.  Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέψαντος, γιορτάστηκε και φέτος όπως σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο η Πασχαλιά στην Αμφίκλεια, με κορύφωση την Ανάσταση.
Οι εκφράσεις του τύπου <βούλιαξε από κόσμο η Αμφίκλεια> αδυνατούν να περιγράψουν το μέγεθος της κοσμοσυρροής αλλά και της συμμετοχής των επισκεπτών στους Δαδιώτικους γιορταστικούς ρυθμούς των ημερών, θρησκευτικούς αλλά και ευφρόσυνους.
Οι διαχρονικοί Πασχαλιάτικοι λάκκοι στις γειτονιές της Αμφίκλειας, με το συμμετοχικό τους κλίμα, αποτέλεσαν έναν ιδιαίτερο πόλο έλξης παρά την υπάρχουσα πολιτικοοικονομική συγκυρία.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα του Πάσχα με τους καθιερωμένους χορούς στην περιοχή <αλωνάκι,> μια προγονική συνήθεια που χάνεται στα βάθη των χρόνων και την οποία αναβιώνει και μεταλαμπαδεύει <Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ> με τα χορευτικά της τμήματα, αλλά και την συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών.
Δ. Ι. Καλπύρης
Αμφίκλεια    Απρίλης 2015 

ΥΓ: Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, αν και αρχηγός κόμματος στην παρούσα Βουλή, δεν απομακρύνθηκε από την πολύχρονη συνήθειά του που τον θέλει τέτοιες μέρες να βρίσκεται στην Αμφίκλεια. Συμμετείχε στο ψήσιμο του Πασχαλιάτικου οβελία στην γειτονιά <Κεραμίδι> της Αμφίκλειας, μέσα σε συγγενικό και φιλικό περίγυρο.    Δ.Ι.Κ.















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου