Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στήν Αμφίκλεια

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος στα σεισμόπληκτα χωριά της Λοκρίδας - ΦΩΤΟ

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 07:41
ΕκτύπωσηPDF

Κοντά στους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών Αμφίκλειας, Ελάτειας, Τιθορέας και Ρεγγινίου βρέθηκε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, αμέσως μετά την εκδήλωση του μεγάλου σεισμού 5,3 ρίχτερ που αναστάτωσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής Λοκρίδος.

Προηγουμένως ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφικλείας Πρωτοπρ. π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε λεπτομερώς για την κατάσταση που δημιούργησε ο ισχυρός σεισμός και έδωσε οδηγίες στους ιερείς της περιοχής να ενισχύσουν ψυχικά τον λαό και να παράσχουν κάθε διευκόλυνση στους εμπεριστάτους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης με τον Σεβασμιώτατο επικοινώνησε ο Στρατηγός Διοικητής της Μεραρχίας Κωνσταντίνος Βλάχος, θέτοντας στην διάθεση του Σεβασμιωτάτου τις υπηρεσίες της Μεραρχίας για συμπαράσταση των εκεί κατοίκων. Επιπλέον, με εντολή του Στρατηγού επεσκέφθη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Σεβασμιώτατο ο Διοικητής ΔΕΠΣ ΜΕΡΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Μπακής, δια την υλοποίηση της προτάσεως του Στρατηγού Διοικητή.Ο Σεβασμιώτατος εν όψει αυτής της καταστάσεως ειδοποίησε τους Ιερείς να τελέσουν την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως την Τετάρτη και Πέμπτη σε μεγάλες ανοικτές πλατείες των πόλεων και των χωριών και να καλέσουν το λαό να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας για την αποτροπή μεγαλύτερου καταστροφικού σεισμού.

Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος ανέβαλε την παρουσία του στην προγραμματισμένη χοροστασία στον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας και επισκέφθηκε αυτοπροσώπως την πόλη της Αμφίκλειας την κωμόπολη της Τιθορέας και τα χωριά Δρυμαία, Μόδιο και Ρεγγίνι, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους, τους οποίους ενεψύχωσε.Στην Αμφίκλεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Ντούρο και τους φορείς της πόλεως, οι οποίοι τον συνόδευσαν στο χωριό Δρυμαία, που είχε τις μεγαλύτερες και περισσότερες καταστροφές και του οποίου ο Ενοριακός Ναός έχει εσωτερικά και εξωτερικά πολλές ρωγμές και πτώσεις υλικών. Επίσης ζημιές υπέστη το Καθολικό της Ιεράς Μονής Δαδίου, ο αρχαίος Ναός της Παναγίας Ρεγγινίου, του οποίου πολλές τοιχογραφίες κατεστράφησαν καθώς επίσης και οι Ναοί Αγίου Νικολάου Μοδίου, Αγίου Δημητρίου Ελάτειας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Τιθρονίου και Αγίας Παρασκευής στους Ξυλικούς.

Με την καταγραφή όλων των ζημιών θα φανεί η έκταση της καταστροφής που επέφερε στην περιοχή Λοκρίδος ο σεισμός της Τετάρτης, ο οποίος δυστυχώς είναι μεγάλης εκτάσεως και ιδιαιτέρας σοβαρότητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου