Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Νά τιμούν τόν Λαογραφικό μέ τήν απουσία τους.

Κυριακή, 18 Αύγουστος 2013 19:40

Ρινγκ έγινε η Πλατεία Αμφίκλειας!

Ρινγκ έγινε η Πλατεία Αμφίκλειας!
Το Σάββατο το βράδυ στην Πλατεία της Αμφίκλειας ο τοπικός πολιτιστικός και χορευτικός Σύλλογος οργάνωσε μια πολύ όμορφη γιορτή με  χορούς από όλη την Ελλάδα που απέδωσαν  χορευτικά συγκροτήματα από την Υπάτη, την Αμφίκλεια, τον Μώλο , τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Ελάτεια και το Κυριάκι Βοιωτίας.
Σύμφωνα με το  αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 όλα πήγαιναν καλά ,πολύ κέφι και πολύς κόσμος ώσπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου από το Κυριάκι ανήγγειλαν ότι το χορευτικό τους θα  αποδώσει και δυο-τρεις Αρβανίτικους χορούς που είναι παράδοση για την περιοχή τους.
Τότε ο Δήμαρχος Θοδωρής Ντούρος επέκρινε τους εκπροσώπους του Κυριακίου  τονίζοντας ότι αυτοί οι χοροί δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και δεν πρέπει να χορεύονται  σε εκδηλώσεις ελληνικής παράδοσης!
Στον κ. Δήμαρχο λέγεται ότι απάντησε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπάτης οι Αινιάνες Μαρία Λαϊνά επικρίνοντας  τις απόψεις του κ. Ντούρου, ότι αυτά που είπε είναι διχαστικά αφού αρκετοί κάτοικοι της Βοιωτίας και της Αττικής έχουν  αρβανίτικες ρίζες αλλά έχουν  πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και ζουν αρμονικά εκατοντάδες χρόνια.
Στην κα Λαϊνά απάντησε  εκ νέου ο κ. Ντούρος με  αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις τους θαμώνες της εκδήλωσης ενώ ένας συνεργάτης, αυτοδιοικητικός του κ. Ντούρου, φέρεται  να απευθύνθηκε με  απρεπή τρόπο  προς  πρώην αυτοδιοικητικό της Αμφίκλειας με αποτέλεσμα να προκληθεί  συμπλοκή μεταξύ των δυο ανδρών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίσθηκε ελαφρά στο πρόσωπο ο συνεργάτης του κ. Ντούρου.
Μετά από αυτό πολλοί αποχώρησαν και έληξε άδοξα μια εκδήλωση που είχε οργανωθεί άψογα απο την πλευρά του Συλλόγου της Αμφίκλειας.
Πηγή¨lamiafm1

Ολοι οι Δαδιώτες γιατί αγαπάνε τόν Λαογραφικό σύλλογο καί τόν έχουν μέσα στήν καρδιά τους, θά απομονώσουν εκείνους πού χρησιμοποιούν τόν σύλλογο , ως όχημα, γιά τίς προσωπικές φιλοδοξίες τους. Αλλωστε δέν έχουν προσφέρει τό παραμικρό σ΄αυτόν τόν σύλλογο. Πιστεύω σέ επόμενες εκδηλώσεις τού Λαογραφικού νά μάς τιμήσουν "διά τής απουσίας των". Οπως φάνηκε άλλωστε η εκδήλωση δέν έγινε " υπό τή αιγίδα" αλλά " υπό τήν καταιγίδα " τού Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου