Σελίδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η Αμφίκλεια αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους πνευματικούς της εργάτες.

Η Αμφίκλεια αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους πνευματικούς της εργάτες. 26.08.2016Με μια απλή, αλλά συναισθηματικά θετικά φορτισμένη τελετή, το Λύκειο Αμφίκλειας και μέσω αυτού η τοπική κοινωνία, τίμησε τον παλιό μαθητή του, Γεωπόνο, συγγραφέα, ερευνητή, άοκνο, αλλά και σεμνό πνευματικό εργάτη, για την συνολική συγγραφική προσφορά του στην γενέτειρα......

Οι ομιλητές ανέλυσαν το πολύτιμο για τον τόπο συγγραφικό έργο του αγαπητού Γιάννη Σκορδά και το επικοινώνησαν στο πολυπληθές και με έντονο το ενδιαφέρον ακροατήριο, δείχνοντας παράλληλα και για μια ακόμα φορά, ότι οι Σχολικές μονάδες τις κωμόπολης δεν περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στις αίθουσες διδασκαλίας. 
Συμπερασματικά, τα πνευματικά - ερευνητικά <κοσμήματα> του Γιάννη Σκορδά, προστέθηκαν στην πολύτιμη πολιτισμική συλλογή της ιστορικής Αμφίκλειας, την οποία συλλογή από παλιά και ευτυχώς ακόμα, άοκνοι πνευματικοί εργάτες την συντηρούν και εμπλουτίζουν.
Τα καιρικά τερτίπια, διαφοροποίησαν το χώρο της τελετής χωρίς να επηρεάσουν την ουσία της.

Δ. Ι. Καλπύρης

Ευχαριστώ όλους όσους παρευρέθηκαν στην μεγαλειώδη χθεσινή εκδήλωση του Λυκείου Αμφίκλειας που οργανώθηκε προς τιμήν του ερευνητή συγχωριανού μας κ. Ιωάννη Σκορδά και πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις κυρίες: Βοϊβόντα Θεοδώρα, Σκλαβούνου Εριέττα, Καλογερά Στέλλα, Ρόδη Γιασμίνα, Πανουργιά Ευγενία, Κουτσικούρη Μαρία οι οποίες με τον πλέον ιδανικό και χαρακτηριστικό τρόπο παρουσίασαν το ερευνητικό έργο του κ. Ιωάννη Σκορδά.

Ευχαριστώ επίσης το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας για τη διάθεση των υποδομών εκείνων που βοήθησαν στην απρόσκοπτη και άψογη  πραγματοποίηση και παρουσίαση της εκδηλώσεως.

Ευχαριστώ επίσης τον κ. Δημήτριο Καλπύρη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδηλώσεως και την διάθεση προς χρήση των φωτογραφιών αυτής.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ: Δημήτρης Καλπύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου