Σελίδες

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Το «Δέντρο της Αυτοεκτίμησης»


Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών είναι σημαντική γιατί τα εξοπλίζει με ένα συναισθηματικό απόθεμα που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να θέσουν στόχους στη ζωή τους, να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις και να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες που θα συναντήσουν στο μέλλον.
Στα πλαίσια υλοποίησης ομαδικών προγραμμάτων της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. του Δημοτικού σχολείου Αμφίκλειας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους μαθητές της Δ΄ τάξης με στόχο την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών. Τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Υ., Κούτρη Ιφιγένεια, ψυχολόγος, Σταυρίδης Σταύρος, ειδικός παιδαγωγός, καθώς και η εκπαιδευτικός της τάξης Παπαστάμου Βασιλική, συζήτησαν με τους μαθητές θέματα προσωπικής ανάπτυξης και ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων.
Σε μια από τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκε μια δραστηριότητα που είχε ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και ονομάστηκε το «Δέντρο της Αυτοεκτίμησης». Τα παιδιά αρχικά μέσα από τη συζήτηση αναγνώρισαν τρία θετικά στοιχεία του εαυτού τους και τα έγραψαν σε χαρτάκια κομμένα σε σχήμα φύλλου. Στη συνέχεια ζωγράφισαν ένα δέντρο και κόλλησαν στα κλαδιά του τα φύλλα με τα θετικά τους στοιχεία.
Στο τέλος της διαδικασίας όλη η ομάδα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και συζητήθηκαν τα συναισθήματα των παιδιών σε σχέση με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου