Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΞΥΛΙΝΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΡΟΥΣΤΑ


Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Οιωνός»

Τη συλλογή διηγημάτων του Πάνου Σκουρολιάκου «ΞΥΛΙΝΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΡΟΥΣΤΑ» που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις του Αυγούστου» παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο «Οιωνός» (Κολοκοτρώνη 11 Λαμία), την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 7μμ.

Διηγήματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Εύα Βάρσου και ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο κόσμος του θεάτρου μπερδεύεται με τον κόσμο της λογοτεχνίας δίνοντας κείμενα γοητευτικά, ξεχωριστά και με έντονο προσωπικό ύφος. Είναι διηγήματα με ιδιαίτερη και έντονη γραφή μιας άλλης εποχής γεμάτη μνήμες, συγκινήσεις, και συναρπαστικά χρώματα.

Η “Αγκούσα”, Κάλβος 1980 και η “Άδεια πλατεία”, Υάκινθος 1986, συναντήθηκαν σ’ αυτήν τη συγκεντρωτική έκδοση, κουβαλώντας το άρωμα του παρελθόντος και παραμένοντας το ίδιο ελκυστικές μέχρι σήμερα, για να ταξιδέψουνε προς το αύριο.

Τα διηγήματα “Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά” είναι, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο συγγραφέας: “Νεανικές αμαρτίες… Διηγήματα γραμμένα πριν από πολλά χρόνια… Επηρεασμένος από τους ποιητές της γενιάς του `70 και ιδιαιτέρως από τον Γιώργη Μαρκόπουλο”…

…“Μικρός, που έπαιζα στη φιλαρμονική του Παλαιού Φαλήρου και η μπάντα αποτελείτο από ξύλινα, χάλκινα και κρουστά όργανα, ονειρευόμουνα να γίνω ή ηθοποιός ή συγγραφέας. Ή και τα δυο…”.
Πηγή.http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=83402:qksulina-xalkina-kroustaq-parousiash-bibliou-tou-panou-skouroliakou-sth-lamia&catid=42:events&Itemid=42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου