Σελίδες

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ειρηνοδικείο Αμφίκλειας.

Στον απόηχο των συγχωνεύσεων Ειρηνοδικείων της χώρας και σε ότι αφορά στην περιοχή μας, θαυμάζουμε για άλλη μια φορά τον μακροχρόνιο επιτυχημένο (;) κρατικό σχεδιασμό - προγραμματισμό! και σε αυτόν τον τομέα. Συγκεκριμένα στο υπό μεταφορά - ενοποίηση με το αντίστοιχο της Λαμίας, Ειρηνοδικείο Αμφίκλειας (ιστορίας πλέον των 100 ετών) το οποίο λειτουργεί επί 10ετίες σε ιδιόκτητο άνετο κτίριο [350μ2], αντάξιο του ρόλου του και με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα, ολοκληρώνεται ήδη επαινετό έργο γενικής ανακαίνισης του κτίσματος με κατασκευή ακόμα και εγκαταστάσεων για άνετη προσβασιμότητα - παραμονή ΑΜΕΑ, με ανακατασκευή όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του, αλλά και με ουσιαστική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δαπάνης 150.000 ευρώ περίπου.
Αφού λοιπόν υπεραναβαθμίζεται το ιδιόκτητο κτίριο σε χώρο αντάξιο να στεγάσει με τον καλλίτερο τρόπο τον τρίτο πυλώνα της πολιτειακής υπόστασης, δηλαδή την Δικαιοσύνη, ταυτόχρονα κάποιοι από το κέντρο με κριτήρια εμπορικού καταστήματος και ίσως και μια ματιά στον χάρτη, το κλείνουν αποβλέποντας σε αμφίβολα μάλλον οφέλη όσον αφορά στο οικονομικό κόστος αλλά και στην βελτίωση των συνθηκών στην απονομή Δικαιοσύνης, με σίγουρη όμως την ταλαιπωρία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από τον υδροκεφαλισμό, δεδομένου ότι και το δεύτερο Ειρηνοδικείο που λειτουργεί στα όρια του Δήμου, δηλαδή της Ελάτειας, συγχωνεύεται με αυτό της Αταλάντης.

Με ενέργειες όπως η παραπάνω, δικαιολογημένα αγανακτεί ο συνεπής φορολογούμενος πολίτης - δημότης και αμφιβάλλει για την σωστή αξιοποίηση των χρημάτων του και την ορθή κρίση των διοικούντων, ενώ πέρα από τις άδικες - επώδυνες οριζόντιες περικοπές των αποδοχών του, βλέπει ότι έχει να αντιμετωπίσει ακόμα και αρκετές άσκοπες οριζόντιες συγχωνεύσεις βασικών δικαστικών υπηρεσιών.

Ένας σχολαστικός επανέλεγχος από τους αρμόδιους, των τοπικών δεδομένων που έχουν σχέση με το θέμα κρίνεται απαραίτητος, όπως και η αναθεώρηση της απόφασης, για τον πρόσθετο λόγο ότι αναφερόμαστε σε θέμα ιδιαίτερα σοβαρό όπως είναι η απρόσκοπτη απονομή δικαιοσύνης. “Ὁ ἔχων ῶτα ἀκούειν ἀκουέτω!”


Δ. Ι. Καλπύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου