Σελίδες

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αλλαγές στό πρόγραμμα " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".

Αλλαγές στο πρόγραμμα του “Καλλικράτη” για ακόμη μια φορά, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότεροι δήμοι ώστε να διοικηθεί καλύτερα ο τόπος, αποτελεί προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υποστήριξε πως οι επόμενες εκλογές το 2014 θα γίνουν σε νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Οι αλλαγές θα αφορούν μόνο τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι της περιφέρειες.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι μέχρι το τέλος τού έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να έχει αποφασιστεί πώς θα διαμορφωθεί αυτός ο νέος χάρτης της αυτοδιοικητικής διαίρεσης. Σκοπός του υπουργείου είναι να ακουστούν οι κοινωνίες και να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη με σκοπό την ευκολότερη συναλλαγή με το δημόσιο.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εσωτερικών είναι μια “δημόσια διοίκηση με ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη

Καί τώρα τί κάνουμε Δαδιώτες ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου