Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Waldemar Deonna και ο Paul Collart στο Δαδί.

Δύο Ελβετοί ήρθαν στό Δαδί καί φωτογράφησαν το χωριό. Ειναι ο Waldemar Deonna και ο Paul Collart [1904-1939]. To τσαρουχοποιειον που βρίσκεται μεταξύ των σπιτιών Ποδαρόπουλου [σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο Σαμαρτζής] και του Σταμουλά, ήταν ιδιοκτησία Παπαγιάννη και σήμερα του γιατρού Γιάννη Ματσιώτα.  Σύμφωνα με τον εκλογικό κατάλογο του 1892 του Δήμου Δρυμίας στο Δαδί υπήρχαν δύο τσαρουχάδες, ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 27 χρόνων τότε και ο Σταυρόπουλος Σταύρος του Ιωάννη , 48 χρόνων το 1892.

4 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η εσοχή στην γειτονιά που περιγράφεις. Νομίζω (και το ψάχω καιρό τώρα) ότι το τσαρουχοποιείο αυτό βρίσκεται λίγo πριν την τωρινή κατοικία Ανδρούτσου δεξιά ανεβαίνοντας προς Παναγία κάτω από του Καμάρα. Μπορεί και να κάνω λάθος εγώ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματι πολλές κουβέντες εγιναν και προχθές κατασταλάξανε οι παλιότεροι οτι προκειται για αυτό το σπίτι. Ετσι και το εγραψα.Γραφω και τα ονοματα των τσαρουχαδων μηπως και βρουμε κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι 95% σίγουρος και πρόκειται άμεσα να βγάλω φωτό. Το κτίσμα αυτό υπάρχει ακόμα εκεί που ανέφερα και θα το διασταυρώσουμε στο photoshop.
    5% μπορεί και να κάνω λάθος. Οι παληοί δεν θυμούνται πάντα σωστά. Αλλωστε και ο προσανατολισμός της φωτό και το φώς που έρχεται δείχνουν εκεί που λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφια που βλεπω δειχνει καταφανως οτι πραγματι ειναι το σημερινο σπιτι του γιατρου Γ. Ματσωτα.Αν πας απο κοντα θα δεις οτι δεν εχει υποστει μετατροπες παρα μονο αρμολογηση πετρας και αισθητικες παρεμβασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή