Σελίδες

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Χάλια μαύρα μέ τήν ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 13:54
Το τρένο θα σφυρίζει δυο φορές... στα κρυφά!

    Τραγελαφικές καταστάσεις, κόντρες και έντονο πολιτικό παρασκήνιο για τα κομμένα δρομολόγια του καλοκαιριού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πριν από μερικές ημέρες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τις αλλαγές στα δρομολόγια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Μεταξύ άλλων, ανέστειλε την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1510 και 1511 στο τμήμα Αθήνα - Λειανοκλάδι - Αθήνα.
Πρόκειται για δρομολόγια που εξυπηρετούν πάρα πολλούς επιβάτες και κοινωνικές ομάδες εργασίας, τόσο από τη Λαμία, όσο και από την ευρύτερη περιοχή (Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας).
Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το θέμα ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και ζήτησε να μην διακοπούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός και όπως όλα έδειχναν ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και πάλι.
Έλα όμως που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, η διοίκηση του οποίου επέμενε στην διακοπή των δρομολογίων!!!
Τις προηγούμενες ήμερες υπήρξε έντονο παρασκήνιο γι αυτό το θέμα και πληροφορίες θέλουν τόσο τον Αποστόλη Καραναστάση, όσο και τον Χρήστο Σπίρτζη, να τα "έχουν πάρει στο κρανίο", με τους μανδαρίνους που κοιτούν μόνο τα νούμερα και ότι τους συμφέρει και όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών.
    Θα σφυρίζει δυο φορες την εβδομάδα στα "κρυφά"
Τελικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ μετά τις κόντρες και το παρασκήνιο που προηγήθηκε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να επαναφέρει στην κυκλοφορία τις αμαξοστοιχίες 1510 και 1511 (Αθήνα - Λειανοκλάδι - Αθήνα), αλλά μόνο με δυο δρομολόγια την εβδομάδα.
Το δρομολόγιο της 1510 (Αθήνα - Λειανοκλάδι) θα εκτελείται μόνο κάθε Παρασκευή απόγευμα, μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη (11/9).
Το δρομολόγιο 1511 (Λειανοκλάδι - Αθήνα) θα εκτελείται μόνο κάθε Δευτέρα πρωί, μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη (07/9).
Την περασμένη Παρασκευή (31/7) έγινε δηλαδή το δρομολόγιο, αλλά δεν το ανακοίνωσαν επίσημα, το ήξεραν μόνο οι ίδιοι. Το ίδιο ισχύει και για αύριο Δευτέρα, που υπάρχει δρομολόγιο για το πρωί, αλλά δεν το έχουν ανακοινώσει στο επιβατικό κοινό. Στη σελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ακόμα την ανακοίνωση της αναστολής των δρομολογίων.
    Τραγελαφικά πράγματα δηλαδή για μια εταιρεία του μεγέθους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που με τα "καμώματά" της ταλαιπωρεί τον κόσμο, που ψάχνει αν βρει με ποιο τρόπο θα πάει στη δουλειά του.
Επιεικώς απαράδεκτοι...

    Υ.Γ. Αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας. Στα αιτήματα των εργαζομένων είναι και η επαναφορά των παραπάνω καταργηθέντων δρομολογίων, Λειανοκλάδι - Αθήνα - Λειανοκλάδι (1510 και 1511), που εξυπηρετούν κοινωνικές ομάδες εργασίας (Φθιώτιδα, Βοιωτία κλπ).
Λόγω της στάσης εργασίας κάποια δρομολόγια ματαιώνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου