Σελίδες

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

AΠΟΧΑΙΡΕΤIΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αγαπητοί  φίλοι και συμπατριώτες

        Από σήμερα  μια νέα Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη διοίκησης του τόπου μας .
Η Δική μας θητεία  έφτασε πλέον στο τέλος της .
Αυτά τα τριάμισι περίπου χρόνια της δύσκολης Καλλικρατικής προσαρμογής , ήταν για μένα ειλικρινώς μια βιωματική εμπειρία πρωτόγνωρη , ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.....

Θέλω να πιστεύω πως παρά τις αντιξοότητες , τις αντιπαλότητες , τις ενδοπαραταξιακές διαφορές και έριδες που δυσκόλευαν κάθε τόσο  ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας , ο απολογισμός μας , σε γενικές γραμμές , μάλλον έχει θετικό πρόσημο ως προσφορά στον τόπο με έντιμη και πεντακάθαρη διαχείριση.
Θα μπορούσαν να γίνουν ίσως πολύ περισσότερα , αλλά πάντοτε βέβαια ο εχθρός του καλού θα παραμένει το καλύτερο .
     
  Σε ότι με αφορά , όλο αυτό το διάστημα κατέθεσα μέχρι και το περίσσευμα των δυνατοτήτων μου στην κοινή αυτή προσπάθεια και γιαυτό αποχωρώ με την συνείδησή μου ήσυχη και ζωντανή την ελπίδα πως οι περισσότεροι τουλάχιστον από εσάς θα έχετε την ίδια αντίληψη για την προσφορά μου .
Στην εκτέλεση των υποχρεώσεων και των καθηκόντων μου , προφανώς μερικές πράξεις , στάσεις , απόψεις και λεγόμενά μου , ίσως να υπήρξαν ατυχείς , αυθόρμητες εκδηλώσεις μου και γιαυτές τις ατυχείς στιγμές και συμπεριφορές μου , θα ήθελα εντίμως και θαρρετά να ζητήσω συγγνώμη .
        Είμαι άνθρωπος καλών προθέσεων και νομίζω καλός συμπολίτης φιλικός προς όλους , με ατέλειες όμως , ελαττώματα και παρορμητισμους , όπως τουλάχιστον οι περισσότεροι άνθρωποι όπως όλοι γνωρίζουμε .
Γιαυτό και μόνο ο …..« αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω… »
Με την ευκαιρία αυτή της δημόσιας τοποθέτησής μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους και όσες  πριν από τέσσερα περίπου χρόνια με τίμησαν με την επιλογή τους στέλνοντάς με σε αυτή την πρώτη Καλλικρατική Δημοτική Διοίκηση και με στήριξαν μέχρι τέλους με την εμπιστοσύνη και την αρωγή τους . Είμαι ευγνώμων και υπόχρεος .
             Αγαπητοί φίλοι
Θα θεωρούσα προσωπική μου αποτυχία αν πριν το τέλος της δημοτικής μου θητείας δεν είχα ολοκληρώσει τις διαδικασίες και τις εργασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΙΚΑ ) στην Αμφίκλεια , όπως ακριβώς προέβλεπε άλλωστε και η προ έτους σχετική απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Κράτους  .
Μπορεί να άργησε πράγματι αυτή η υπόθεση να διευθετηθεί , αλλά οι αιτίες της υπερβολικής αργοπορίας ήταν - πιστέψτε με - πάνω απ` τις δικές μου δυνάμεις μου για να ελεγχθεί αποτελεσματικά και να αποτραπεί.
Το δυστύχημα είναι , πως για μια ακόμη φορά ο τοπικισμός , η ανούσια αντιπαλότητα των αυτοδιοικήτων για τα αυτονόητα , και η συνήθης δημοτική υπηρεσιακή αδράνεια και ολιγωρία , περιέπλεξαν τόσο δραματικά και σχεδόν εξωφρενικά μια κατ` αρχήν απλή υπόθεση , με κίνδυνο ακόμη και απώλειας αυτής της χρησιμότατης και διευκολυντικής υπηρεσίας για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους της περιοχής μας .
Τέλος καλό όμως , όλα καλά .
       Την Τρίτη που μας πέρασε 26-8-2014, στο Δημοτικό κατάστημα της Αμφίκλειας  όπου και θα στεγάζετε πλέον η νέα αυτή υπηρεσία του ΙΚΑ , υπογράφτηκε η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και παρελήφθη από επιτροπή ο χώρος για την έναρξη επιτέλους λειτουργίας  της υπηρεσίας αυτής ( στη συνέχεια παρατίθεται σχετικό φωτογραφικό υλικό ).
Είχα την ευκαιρία και την μεγάλη τιμή , να υπογράψω εγώ εκ μέρους του Δήμου μας την εν λόγω συμφωνία και το γεγονός αυτό με ικανοποιεί αλλά και με συγκλίνει ιδιαίτερα , αφού κόποι και προσπάθειες πολλών μηνών βρήκαν την δικαίωσή τους με την ίδρυση μιας υπηρεσίας που θα βρεθεί εφ` εξής στο πλευρό των συμπολιτών μας .
       Παραδίδουμε λοιπόν αποχωρώντας απ` την Δημοτική Αρχή , μια έτοιμη καθ` όλα υπηρεσία , της οποίας η επίσημη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας   της  θα είναι η 8/9/2014 ημέρα Δευτέρα.
Θέλω να πιστεύω πως με το έργο τούτο προσφέραμε στον τόπο και στην ευρύτερη περιοχή μια θετική υπηρεσία που θα εκτιμηθεί ίσως ανάλογα κι απ` τους συμπολίτες μας , αλλά και θα βοηθήσει αποτελεσματικά και ουσιαστικά την απρόσκοπτη τακτοποίηση των ασφαλιστικών τους υποθέσεων .
     Στην πολύμηνη αυτή προσπάθεια , οφείλω να πω πως είχα την πολύτιμη και συνεχή βοήθεια και συμπαράσταση τόσο του αγαπητού φίλου και φιλότιμου  συναδέλφου, δημοτικού συμβούλου κυρίου Ανδρέα  Ζιάκου  , όσο και του φίλου συμπολίτη μας κυρίου Θανάση Παπακωνσταντίνου .
Τους ευχαριστώ πολύ και τους δυο , με την ικανοποίηση ότι η συνεργασία της μικρής αυτής άτυπης αλλά και επίμονης “ομάδας” υπήρξε άψογη και κυρίως , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη , παραγωγική και αποτελεσματικότατη  παρά τα εμπόδια και τις δολοπλοκίες .
     Θεωρώ επίσης χρέος μου να αναφέρω , πως την ίδια ακριβώς συμπαράσταση και ουσιαστική βοήθεια είχα απ` τους δυο αυτούς προαναφερόμενους φίλους ,  α ) και στην περίπτωση δρομολόγησης του Δημοτικού λεωφορείου για την μεταφορά των μαθητών από Παλαιοχώρι – Δρυμαία – Τιθρώνιο και επίλυσης έτσι ενός σημαντικού τότε  προβλήματος ( και μάλιστα με αμοιβή του Λεωφορείου και παρά τα εμπόδια που δυστυχώς ενδοδημοτικά έμπαιναν ),  β ) και στην περίπτωση στέγασης του διατηρητέου γεφυριού στα Άνω Καλύβια για να προφυλαχθεί κατά το δυνατόν από πρόωρη κατάρρευση ( θα θυμάστε ίσως ορισμένοι , τι ισχυρίζονταν κάποιοι άλλοι περί δήθεν αναρμοδιότητας του Δήμου γιαυτό το θέμα …),  γ )στην περίπτωση διεκδίκησης λειτουργίας γραφείου ΔΕΗ στο Δήμο( το οποίο και τελικώς επετεύχθει ),  δ )  στην περίπτωση επίλυσης του θέματος των  ανασφάλιστων  δημοτικών οχημάτων  και ε )  στην περίπτωση κατοχύρωσης και οριοθέτησης της δημοτικης περιουσίας , καθώς και σε μια σειρά πολλών άλλων ζητημάτων που με την έμπρακτη βοήθειά τους σε μένα και όχι μόνο , οι δυο αυτοί άνθρωποι συνέβαλαν καταλυτικά στην τακτοποίηση και διευθέτησή τους .
Δεν θα παραλείψω φυσικά να ευχαριστήσω και τον πολυτιμότατο και πραγματικά ακούραστο συνεργάτη μου κατά την διετία που υπηρέτησα ως Αντιδήμαρχος  στην Ελάτεια , κύριο Νίκο Καραούλη που υπήρξε και απεδείχθει το ίδιο αποτελεσματικός καθ` όλη τη θητεία του στην δημοτική κοινότητα Ελάτειας , αλλά σε πολλές περιπτώσεις και σε ολόκληρο το Δήμο.
      Κάποιοι δυστυχώς μπορεί να ξεχνούν  γρήγορα ή και να αμελούν  να ευχαριστήσουν τους πραγματικούς αρωγούς και συμπαραστάτες τους .
Για μένα όμως θα ήταν σοβαρή κι αδικαιολόγητη παράλειψη , αγνωμοσύνη και έλλειψη υπευθυνότητας , η αγνόησή τους , ή η καπηλεία της πολύτιμης προσφοράς τους .
      Τελειώνοντας εύχομαι ολόψυχα στη νέα Δημοτική Αρχή ευόδωση των στόχων της , καλή αρχή στο έργο της και εργώδη παραγωγική συνέχεια .
Είθε να ευτυχήσει να βοηθήσει  τον τόπο περισσότερο και καλύτερα από εμάς τους απερχόμενους και αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνεννόηση , ομοψυχία και ξεκάθαρους στόχους . Πέρα από μικρόνοες αντιλήψεις και πλασματικές τοπικιστικές διαχωριστικές γραμμές  και ψευτοδιλλήματα που δίνουν αφορμές προστριβών και ευκαιρίες ανουσίων διαφωνιών.
      Καλή δύναμη λοιπόν και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους .


                                           Με  πατριωτικούς χαιρετισμούς
                                               Ο πρώην  Αντιδήμαρχος

                                           Κωνσταντίνος  Καλλιακούδας  

1 σχόλιο:

  1. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:29 π.μ.

    Αγαπητέ Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση και τα καλά σου λόγια . Είναι δυστυχώς πράγματι αλήθεια , ότι οι περισσότεροι ευργετηθέντες ( και κυρίως απ` το χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης ) αποδεικνύονται συνήθως αμνήμονες , αγνώμονες και αχάριστοι …. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην μικροψυχία τους , τις αδυναμίες και στα πολλά “ελλείμματά” τους , που αφελώς βέβαια προσπαθούν εναγωνίως να συγκαλύψουν οικιοποιούμενοι και καπηλευόμενοι την φιλότιμη προσφορά των άλλων . Χαίρομαι που εσύ επέλεξες να ξεχωρίσεις απ` αυτόν το συρφετό . Δεν είμαι συνηθισμένος να μου αναγνωρίζεται ( διαχρονικά ), έστω και η ελάχιστη προσφορά μου , γιαυτό και η δημόσια αναγνώριση των όποιων προσπάθειών μου εκ μέρους σου, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και έχει για μένα μεγάλη και ιδιαίτερη αξία. Εσύ τουλάχιστον γνωρίζεις καλά ( και ευτυχώς φαίνεται να θυμάσαι… ), το εύρος της , τη διάρκειά της , την αποτελεσματικοτητά της , τη στόχευση και την ανιδιοτέλειά της . Άλλοι , ενώ επίσης την γνωρίζουν …. καμώνονται πως την αγνοούν , την προσπερνούν ή και την καπηλεύονται !!. Θα μου πεις βέβαια πως δεν και η πρώτη φορά ….. !!! Για την ιστορία και μόνο πάντως αναφέρω , πως μια ανάλογη τιμητική για μένα αναγνώριση είχε συμβεί πριν κάποια χρόνια , αν θυμάμαι καλά στα μέσα του 2009 ( επίσης προς μεγάλη μου τότε έκπληξη ), με τη δημόσια επαινετική τοποθέτηση του τότε Αντινομάρχη Φθιώτιδας κυρίου Περικλή Καρα`ι`σκου ( χωρίς καν να γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο ), τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και μέσω της τηλεοράσεως και των λοιπών ΜΜΕ , για την συμβολή μου την εποχή εκείνη στην διαμόρφωση της γνωμοδοτικής απόφασης του τότε Νομαρχιακού συμβουλίου Φθιώτιδας περί του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και την πρότασή μου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος που έγινε καθ` ολοκληρία αποδεκτή. Έκτοτε και ως τώρα , από κανέναν άλλο δεν περίσσεψε …καλή κουβέντα για την όποια συμβολή και πρωτοβουλία μου . Δεν πειράζει όμως …. Μετά λοιπόν από τριάμισι και πλέον χρόνια , κλείνοντας πια πίσω σου την πόρτα της αυτοδιοικητικής θητείας σου , προς τιμή σου, δεν ξέχασες ( μόνο εσύ ως αποδεικνύεται ) όλους εκείνους τους ανθρώπους που βρέθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο και το δικό σου και της Δημοτικής Αρχής , πάντα για το καλό και το όφελος του τόπου. Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο της εκφρασμένης πια δημόσια ευγνωμοσύνης σου ( υπήρξε άλλωστε και μοναδική αυτή η στάση απ` ολόκληρη την απελθούσα δημοτική Διοίκηση ) που ευτυχώς δεν την σαγήνευσαν και δεν την κατανίκησαν οι σειρήνες της ποταπής καπηλείας , της μικροψυχίας , του εγωκεντρισμού και της αγνωμοσύνης.. Αλλά και για την αντρίκια και ειλικρινή σου τοποθέτηση ως προς τις τυχόν άτυχες ανθρώπινες στιγμές και επιλογές σου κατά την δημοτική σου θητεία , είσαι πραγματικά αξιέπαινος . Με τη γενναία αυτή στάση και την ευγνώμονα συμπεριφορά σου, νομίζω πως επάξια κερδίζεις αυτόν τον έπαινο , αποκαλύπτοντας μια ευγενική πλευρά της προσωπικότητάς σου στολισμένη με ήθος , ευπρέπεια , γενναιοψυχία κι αλήθεια . Σε ευχαριστώ και πάλι και σου εύχομαι , απαλλαγμένος πλέον απ` τις σκοτούρες των χαοτικών δημοτικών προβλημάτων , να χαίρεσαι πλέον τη ζωή σου ήρεμα , γαλήνια και οικογενειακά , παρέα με το “βιολάκι” σου που μαθαίνω πως έχεις εξελιχθεί σε βιρτουόζο , αλλά και την ψαλτική και τραγουδιστική σου γνωστή δεινότητα . Θα σε παρακαλούσα δε , ευκαιρίας δοθείσης , να ενισχύεις ως καλλίφωνος γάρ , έστω κάπου-κάπου στο ψαλτήρι του Μοναστηριού μας τις γερόντισσες , γιατί πραγματικά η χαμηλόηχη και γεμάτη αρμονία μελωδική φωνή σου συνάδει απολύτως με την κατανυκτική ατμόσφαιρα των θείων λειτουργιών στη Μονή της Γαυριώτισσας . Σε χαιρετώ και σε εκτιμώ . ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή