Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ!!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ!!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ
 
    Οι Πασχαλιάτικοι λάκκοι σε όλες τις γειτονιές στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας, από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη, άναβαν ανάβουν και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να ανάβουν, (αν και το ύπουλο δημογραφικό παραμονεύει). ......Παλιότερα οι κληματόβεργες ήταν αποκλειστικά η καύσιμη ύλη, τώρα κυριαρχούν τα πουρνάρια.
    Αποτέλεσαν και αποτελούν αυτοί οι λάκκοι, άτυπα αλλά ουσιαστικά ανταμώματα για τους απανταχού Αμφικλειώτες, επαναβεβαίωση των ...
σχέσεων καλής γειτονίας – συνεργασίας των κατοίκων και μια ξεχωριστή και ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες, ο δε οβελίας προκύπτει πάντα καλοψημένος.
    Την Δευτέρα της Πασχαλιάς στην Αμφίκλεια και σύμφωνα με το έθιμο, τα χορευτικά τμήματα του τοπικού Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου παρατείνουν με παραδοσιακούς χορούς την γιορταστική ατμόσφαιρα, συμπαρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες σε ένα όμορφο χοροστάσι. {Πασχαλιάτικοι λάκκοι στην Αμφίκλεια}   https://www.facebook.com/dimitris.kalpyris/posts/1526822504003563?pnref=story
ΠΟΛΛΕΣ & ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  
Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια
1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Δημήτρη, η πρώτη φωτογραφία (η ασπρόμαυρη) είναι αρχές της δεκαετίας του '50 και όχι του '30 όπως αναφέρεται! Είναι από το λάκκο στη γειτονιά των Πανουργέων - Σούβλα και είναι μπροστά από το σπίτι του Κώστα Τσίπη (έιναι ο κύριος που κάθεται στο μέσο της φωτογραφίας με τη μαγκούρα και το ρεμπούκλικο. Εκεί βρίσκεται σήμερα το super market "ΓΑΛΑΞΙΑΣ".
    Με εκτίμηση
    Κούσουλας Νώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή