Σελίδες

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο Θανάσης Μπακαλέξης από το Παλαιοχώρι είναι ο νέος διοικητής του ΟΓΑ

Ο Θανάσης Μπακαλέξης από το Παλαιοχώρι είναι ο νέος διοικητής του ΟΓΑ


Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία είχε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για τον υποψήφιο διοικητή του Οργανισμού Αγροτικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) Αθανάσιο Μπακαλέξη,.....
ο οποίος είχε ακρόαση από τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής. Θετικά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ και αρνητικά η ΝΔ. “Παρών” δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι και λευκό το ΚΚΕ.
Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι
Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. 
Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμφίκλειας.  Είναι πτυχιούχος
του Τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού
Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Εξειδικεύτηκε στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών.
Εργάστηκε στον Ο.Γ.Α, από το έτος 1979 μέχρι το έτος 2011.   Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού από το έτος 2008 έως και την αποχώρησή του από τον Ο.Γ.Α.
 Ήταν μέλος του ΔΣ της Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009.
Συμμετείχε στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών που λειτουργούσε στα πλαίσια της Τράπεζας της Ελλάδος, από τη σύστασή της το Μάρτιο του 2000 έως το Μάϊο του 2004.  Καθώς και σε άλλες επιτροπές και ομάδες εργασίας για γενικότερα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου “Η Στερεά σε νέα τροχιά”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, αφού ευχαρίστησε τον τέως διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη, για την καλή συνεργασία που είχαν το τελευταίο τρίμηνο, παρουσίασε τον προτεινόμενο για τη θέση του διοικητή του ΟΓΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη. Ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι ο υποψήφιος έχει τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα μετά από σχεδόν 35 χρόνια στον ΟΓΑ (έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής του Οργανισμού) και τόνισε ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Ο κ. Μπακαλέξης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία και τη λειτουργία του ΟΓΑ και σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Αναφέρθηκε στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Οργανισμού. Σχετικά με τα αδύνατα, εστίασε στο ότι εξαρτάται από την κρατική επιχορήγηση. Τόνισε, δε, ότι πρέπει να μας απασχολήσει η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, καθώς, όπως είπε, έχει υπάρξει δραματική μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πετράκος διαπίστωσε ότι ο κ. Μπακαλέξης, και βάσει του βιογραφικού του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητά του.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, απευθυνόμενος στον κ. Στρατούλη, υποστήριξε ότι παρά τα καλά του λόγια για τον απερχόμενο πρόεδρο, φέρθηκε άκομψα, καθώς ανακοίνωσε τον νέο υποψήφιο πριν παραιτηθεί ο κ. Βεργίνης και ενώ ο τελευταίος είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του αναληρωτή υπουργού. Εξάλλου, έθεσε το θέμα της προσέλκυσης νέων αγροτών στον ΟΓΑ.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ευχήθηκε στον κ. Μπακαλέξη "καλή επιτυχία στο έργο σας" και δήλωσε ότι ψηφίζει "παρών".

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης δήλωσε "παρών" και εξήγησε ότι η ψήφος του έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου ρώτησε σχετικά με τη στελέχωση του Οργανισμού και τις καθυστερήσεις στην ασφαλιστική ενημερότητα. Όπως είπε, ψηφίζει "λευκό" όχι για το πρόσωπο, αλλά για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παρέλαβε μια αντιλαϊκή πολιτική, την οποία δεν αλλάζει και ετοιμάζεται να τη συνεχίσει παρουσιάζοντας την ως επιτυχία της διαπραγμάτευσης.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε ότι ψηφίζει θετικά και καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ, που ενώ επαινεί τον προτεινόμενο τον καταψηφίζει. Το ίδιο τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος επεσήμανε ότι ο κ. Μπακαλέξης ήταν "υπάλληλος συνεπής και δουλευταράς" και τον κάλεσε να μεριμνήσει για τα καφενεδάκια που είχαν οι αγρότες στα χωριά (τους είχαν ζητήσει να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ). Τόνισε ότι "θέλουμε χρηστή διοίκηση με ευαισθησία" και τάχθηκε "υπέρ" αλλά, όπως σημείωσε "θέλω σε έξι μήνες να μου πείτε καλά νέα".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας εκφράστηκε θετικά για τον υποψήφιο και ρώτησε μεταξύ άλλων αν το PSI είχε επιπτώσεις στον ΟΓΑ. Στο ερώτημα αυτό ο κ. Μπακαλέξης επεσήμανε ότι υπήρξε μια σημαντική απώλεια.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι ο ΟΓΑ υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια θύμα των μειωμένων προϋπολογισμών και σημείωσε ότι η προτεινόμενη διοίκηση καλείται να διαχειριστεί τον μειωμένο προϋπολογισμό σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης παρατήρησε ότι ενώ ο υποψήφιος τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή του ΟΓΑ το 2008 επί ΝΔ, τώρα η κυβέρνηση δεν επέλεξε να προτείνει στον απερχόμενο πρόεδρο να παραμείνει (ακόμα κι αν, όπως είπε, ο τελευταίος δεν θα δεχόταν) και σημείωσε ότι με αυτό το σκεπτικό ψηφίζει κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου