Σελίδες

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τά αποτελέσματα τών εκλογών τής Ν.Δ στό Δαδί.

Έχουμε λοιπόν καί λέμε.
Εψήφισαν 229 Νεοδημοκράτες.



Έλαβον.
Μεϊμαράκης 111
Τζιτζικώστας 72
Μητσοτάκης 34
Γεωργιάδης 12

Εργασίες στούς Αγίους Αναργύρους.

Περάσανε κιόλας δυό χρόνια πού ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης τών ζημιών στήν Αγιανάργυρη.
Τώρα γεμάτοι χαρά προχωράμε στήν "λεπτομέρεια" μέσα καί έξω από τήν εκκλησία.
Αυτόν τόν καιρό θά μπεί καί "ρεύμα"γιά νά υπάρχει ένα φώς τήν νύχτα στήν εκκλησία, προσφορά τού Θανάση Περέτη καί τής οικογενειάς του.
Από κάτω στόν χώρο μέ τά τσιμέντινα τραπέζια θά αρχίσει η κατασκευή μιάς ψησταριάς γιά τούς επισκέπτες τής Αγιανάργυρης σέ γιορτινές ημέρες γιά νά μήν ανάβουν φωτιές γιά ψήσιμο όπου λάχει. Προσφορά τού Δημήτρη Κουγιάτσου.
Τό Σαββατοκύριακο, πού μάς πέρασε, τοποθετήθηκαν εκκλησιαστικά ανάγλυφα τόσο μέσα στό  τέμπλο τής εκκλησίας όσο καί στό υπόστεγο. Εδώ νά ευχαριστήσουμε τόν Γιάννη Δ. Χρυσικό γιά τήν μεγάλη του δωρεά πού έδωσε τήν έναρξη αυτής τής προσπάθειας. 
Από κοντά νά πούμε ένα ακόμη ευχαριστώ στόν Παναγιώτη Φινέ πού μάς δώρισε τά υλικά πού χρειαστήκαμε καί τόν Δημήτρη Σφυρή πού μάς έβαλε τό καύσιμο τής γεννήτριας.















Τελειώνοντας, θάπρεπε νά ακουστεί καί ένα ευχαριστώ στόν Βασίλη Λαγό πού τοποθέτησε τά ανάγλυφα δωρεάν.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Δαδιώτικη σουσαμόπιτα.

Στο Δαδι τα Χριστουγεννα εφτιαχναν την σουσαμοπιτα. Αξιζει να την δοκιμασετε.......
Μερίδες:20
Χρόνος προετοιμασίας:μια ωρα
Συστατικά

  1. 1.5 κιλο σουσαμι. 2. 2 κουταλιες γλυκου κανελογαρυφαλα. 3. 1 ποτηρι νερου λαδι. 4.3 ποτηρια νερου ζαχαρη [ το ενα μεσα και τα δυο στο σιροπι]. 5. 16 φυλλα. 6.πορτοκαλοφλουδα τριμενη απο ενα πορτοκαλι. 7.λιγη φρυγανια [η ενα μασουρι γεμιστα μπισκοτα]

Οδηγίες
Καβουρδιζουμε το σουσαμι και μεσα σε ενα πλαστηρι με την βοηθεια ενος μπουκαλιου τριβουμε το σουσαμι με τα μπικοτα. Ριχνουμε μεσα τα κανελογαρυφαλα και το πορτοκαλι. Ζεσταινουμε το λαδι. Στο ταψι στρωνουμε το φυλλο και το αλειφουμε με ενα πινελο λιγο λαδι μεχρι τα τρια πρωτα φυλλα. Αρχιζουμε μετα την γεμιση που πρεπει να τελειωσει στα επομενα δεκα φυλλα αλειφοντας καθε φυλλο με λιγο λαδι. Στο τελος βαζουμε τα υπολοιπα τρια φυλλα με λαδι. Χαραζουμε μπακλαβαδωτα την σουσαμοπιτα και σε καθε κομματι βαζουμε και ενα γαρυφαλλο. Το υπολοιπο λαδι το καιμε και ζεματαμε το γλυκο μας. Το ψηνουμε στους 200 βαθμους για μια ωρα. Αφου κρυωσει ριχνουμε το σιροπι μας ζεστο.